​Дегустація пива - цілий ритуал!

Дегустація пива - цілий ритуал!

На смак і колір ...

Дегустація пива є досить серйозний процес, в якому необхідно привести в напругу всі свої органи чуття, так щоб розкуштувати справжній смак цього хмільного напою. В даний час існує безліч різних способів дегустації пива, всі вони гарні по-своєму, і кожен для себе може вибрати ту чи іншу в залежності від власних уподобань. Головне не забувати про те, що у кожної людини особливе сприйняття усіма рецепторами, в тому числі і смаковими, тому різні люди відчуває смак пива по-різному. Але, незважаючи на це, можна дотримуватися певної технології розпивання хмелю і солоду.

Вы можете выбрать и купить вкусное и высококачественное пиво тут по самой выгодной и демократичной цене, без накруток и переплат и наслаждаться свежим напитком.

Як підготуватися до дегустації?

Перед даними ритуалом не слід пити живе пиво або інші спиртні напої заздалегідь. Щоб добре відчути його дію організм повинен бути очищений від алкоголю.

Також не можна сильно наїдатися перед процесом, так як у ситої людини все рецептори притупляють свою активність і різкість.

Не можна перед дегустацією користуватися будь-якими парфумерними засобами, особливо з яскраво вираженим запахом. Він може перебити Ваше нюх.

При наявності ознак нежиті йти на такий захід взагалі не слід. Так як відчути справжній смак і запах солоду все одно не вдасться.

Критерії, за якими слід оцінювати живе пиво

Перше, на що слід звернути увагу - гіркота. Вона може бути слабкою, сильною і середньої, це необхідно відчути і побачити. Крім того, гіркота може залишатися, після того як пиво проковтнуте, а може і відразу проходити. Так ось, залишається гіркота також може бути приємною, неприємною, терпкою і в'язкої. Важливо зрозуміти, яку природу має ця гіркота. Якщо вона хмільна, то це гарне пиво. Якщо ж гіркий смак напою додають дріжджі або білок, то він неякісний.

Наступне, що варто оцінити - піна, вона значно відображає якість пива. Для цього необхідно напій не дегустувати в прямому сенсі слова, а поспостерігати за ним. Якщо піна довго тримається в склянці (більше 4-х хвилин), то це говорить про чудову якість і свіжість хмелю. Крім того, хороше свіже живе пиво завжди характеризується сильним і стійким піноутворенням. Також слід звернути увагу на консистенцію пива, вона повинна виглядати як дрібні осередки. Ще, після того, як Ви вже вип'єте хмільний напій, подивіться на стінки і дно всередині склянки, на них повинні бути характерні пінні мережива.

І, звичайно, слід зрозуміти, наскільки дегустованого напій свіжий. Про це Вам розповість його смак. Справжньому найсвіжішого пива повинен відповідати кілька сірчистий аромат. Якщо він відсутній, то, швидше за все, пиво вже залежалася. Крім того, старий напій набуває слабкий смак трави, і у нього послаблюється гіркоту, з'являється якась солодкість і присмак хліба.

В яких умовах слід дегустувати живе пиво?

Для цього ритуалу необхідна низька температура, десь близько 10-12 градусів. Напій при такій температурі найкраще передає свій справжній смак і аромат.

Найкраще скористатися посудом з тонкого скла. У прозорому стакані буде видно колір живого пива.

Дегустація напою з хмелю і солоду - це серйозне і тонка справа, що вимагає повного зосередження на цьому процесі. Не варто відволікатися на сторонні заняття, потрібно відчути весь смак і аромат. Тільки так можна стати справжнім знавцем хмільного напою.

Похожие страницы: