Суші - це культова японська їжа
Суші - це культова японська їжа.
Зображення нарізаною сирої риби зверху рису розміром з укус глибоко пов'язане з Японією. Однак історія його походження починається десь ще в світі. І з дуже скромним початком.
Так з чого починається історія суші?
Подивіться інфографіку нижче і прочитайте докладно пізніше, щоб дізнатися про історію суші в Японії і про те, як іноземні впливи формували і продовжують впливати на мистецтво суші сьогодні. Так, історія суші починається в Таїланді уздовж річки Меконг. Однак, оскільки річка також перетинає Камбоджу, В'єтнам, Лаос і Китай, безпечніше сказати, що Південно-Східна Азія є батьківщиною суші. К Вашему вниманию килограмм роллов за 500 рублей пермь доступны к заказу в удобное для Вас время для любого повода или мероприятия.
Затоплені рисові поля під час сезону дощів виявили безліч прісноводних риб, що пливуть вгору за течією до рисових полях. У той час як зібраний рис міг тривати місяцями, спіймана риба трималася тільки кілька днів, якщо пощастило.
Для того щоб стародавні фермери могли зберегти рибу, вони намагалися покрити їх солями. Ефективно сповільнюючи псування, він також створив смердючу і слизову слиз, яка в кінцевому підсумку стала прародителькою азіатського рибного соусу.
Так що так, суші і рибний соус в деякому сенсі є кузенами. Другий метод полягав в тому, щоб закопати рибу в купки вареного рису, запечатаного у флязі, зброджуючи рибу і зберігаючи її їстівної протягом декількох місяців. Коли прийшов час поїсти, болісну рисову пасту з жахливим смаком зіскоблили і викинули, а потім з'їли ферментовану рибу.
Це початок суші.
Оновлення: в інфографіку йдеться, що рис був імпортований з Кореї в 400 р до н.е. Було кілька суперечок, прийшло це безпосередньо з Китаю замість цього. З огляду на делікатну природу і історію всіх трьох країн, краще сказати, що рис надійшов з Китаю до Японії і що Корея могла б стати одним з маршрутів. 700-1400 рр. Н.е.
Метод збереження риби з ферментованим рисом поширюється в Китай, а потім продовжується в Японію. До 8-го століття ці суші вважалися настільки особливими, що уряд Японії прийняв їх в якості податкових платежів.
Але коли він набув популярності в Японії, він зник у Китаї. Навіщо?
Одна теорія вважає, що Чингісхан і монгольська орда воліли рибу червоного м'яса, і як тільки вони завоювали Китай, культура змінилася, щоб відобразити смак їх переможця, отже, гарячі страви з м'яса і яловичини.
І це не буде сюрпризом, тому що іноземне втручання допоможе створити найпопулярніша страва суші.
Похожие страницы: