Величезна кількість сухофруктів

Сухофрукти давно стали звичними ласощами в багатьох сім’ях. До цієї категорії заготовок зараховують зневоднені плоди, приготовлені за спеціальною технологією. Продукт є повністю придатним в їжу як самостійна страва. Так як фруктами прийнято називати всі солодкі плоди, то до названої категорії зараховуються не тільки плоди фруктових дерев, а й ягоди, а самі сушені продукти стали прекрасною альтернативою свіжим. Ви можете замовити сухофрукти в Україна за самою вигідною та недорогою ціною.

Своєю появою сухофрукти зобов’язані древнім жінкам, які збирали ягоди, фрукти та інші лісові дари, а потім сушили їх і заготовляли про запас. Готують сухофрукти на зиму також деякі тварини, наприклад білки. Завдяки сушінні фруктів у людей з’явилася можливість цілий рік отримувати в їжу вітаміни і мінерали, а також спробувати на смак екзотичні фрукти.

На прилавках продовольчих магазинів і овочевих відділів супермаркетів в будь-який день без зусиль можна придбати більшість відомих сухофруктів. Місцевий продукт найчастіше реалізують на вагу або упакованим в поліетиленові пакети, а ось заморські ласощі продають також в паперових пакетах і скляних банках. У сучасній кулінарії і народній медицині сухофрукти використовуються в якості вітамінної добавки до їжі. Найчастіше їх вживають в зимовий і весняний періоди, так як влітку і восени у продажу свіжих сезонних продуктів досить.

Величезна кількість сухофруктів і їх привабливий зовнішній вигляд не тільки пробуджує бажання спробувати їх всі, але і збуджує апетит. Як розібратися у різноманітті цих продуктів, вибрати якісні заготовки, а потім правильно застосувати їх, постараємося розповісти в цій статті.

Склад і калорійність

Хімічний склад сухофруктів ідентичний свіжим плодам, з яких ласощі було приготовлено. У всіх продуктах при сушінні випаровується волога і зменшується кількість вітаміну С. Мінерали і харчові волокна у всіх фруктах залишаються в незмінній кількості. Саме тому сушені фрукти можна назвати повноцінним замінником свіжих продуктів.

Практично у всіх фруктах присутні такі мінерали, як:

залізо;

калій;

кальцій;

магній;

натрій;

фосфор.

Калорійність сухофруктів в порівнянні зі свіжими плодами збільшується, так як зі ста грамів свіжих продуктів виходить близько п’ятдесяти грамів сушених, а деякі сухофрукти всихають на вісімдесят відсотків. Поживна цінність відновлених і варених фруктів наближається до значення цього показника в свіжих плодах.

Менш соковиті фрукти всихають менше і залишаються м’якими, а ті, що в свіжому вигляді містили в собі багато соку, стають тугими і жорсткими. Діабетикам і людям, які дотримуються обмежень в харчуванні, не слід забувати про те, що в ста грамах сухофруктів міститься більше фруктового цукру, ніж в ста грамах свіжих фруктів.

Похожие страницы: