Переваги барбекю перед мангалом
Переваги барбекю перед мангалом
Думаю, якщо сказати, що принципових відмінностей між барбекю і мангалом як жаровнями не існує, це не буде брехнею. Прийнято вважати, що мангал - це прямокутний ящик з металу, який не має решітки і призначений для приготування шашлику.
Головною ж частиною барбекю, навпаки, є решітка, а сама конструкція цієї жаровні більш складна. Різновид барбекю з відкидною кришкою іноді називають грилем, але, повторюся, це не строго зафіксовані назви. Умовно домовимося, що жаровня, призначена для приготування м'яса на шампурах, називається мангал, а жаровня, де м'ясо готується за допомогою решітки, - барбекю або гриль.
К Вашему вниманию качественные решетки для гриля и барбекю Вы можете выбрать и купить товар по самой выгодной и не дорогой цене, без накруток и переплат.
І барбекю, і мангал можуть бути як переносними, так і стаціонарними. Стаціонарний мангал є все той же ящик прямокутної форми, але виготовлений вже з важкого металу, такого як чавун. Незалежно від того, є мангал переносним або має постійне місце, готувати на ньому можна дуже обмежену кількість страв, і здебільшого це будуть різновиди шашлику. А ось цегляна, бетонна або кам'яна піч барбекю дозволяє займатися приготуванням більш різноманітної їжі, особливо якщо піч попередньо укомплектувати варильною поверхнею, вбудованим казаном, духовою шафою, коптильнею, обробним столом ... Наявність кришки навіть в розбірному барбекю допомагає готувати не тільки смажені, але і тушковані , і запечені страви.
І той, і інший вид розглянутих нами пристосувань для приготування їжі на відкритому вогні нагрівається тільки з одного боку - знизу. Однак барбекю зазвичай забезпечені легко пересуваються по висоті власниками для решітки і регулятором поддува. Це дозволяє тримати під контролем процес приготування, роблячи температуру нагрівання оптимальної. Мангали ж, особливо, легкі переносні, вимагають від кухаря значно більше зусиль і вмінь. Тонкі металеві стінки таких жаровень погано утримують тепло, саме через це людина, що стежить за готовністю м'яса, змушений періодично помахувати чимось на зразок віяла, щоб вугілля розгорялися. Такі маневри не кращим чином позначаються на якості готового м'яса: досить часто буває, що воно підгорає з одного боку і залишається сухим з іншого.
До того ж, не забудьте про неприємний процесі вилучення золи з переносного мангала після використання. Чи варто розповідати про ризик бути перемазаний в сажу з ніг до голови? А довговічність? Скільки може прослужити мангал? А садове барбекю знаходиться в робочому стані близько 50 років, не дивлячись на перепади температури повітря і різні опади.
Резюмуючи вищесказане, можна стверджувати, що барбекю - більш цивілізований спосіб приготування їжі на відкритому вогні. Готуючи м'ясо в печі барбекю, ви маєте набагато більше шансів поєднати пікнік з справжнім відпочинком, розслабленим і спокійним. А якщо врахувати той факт, що м'ясо, правильно засмажене на шампурі, мало чим відрізняється від м'яса, гідно приготованого на решітці, то перевага барбекю стає безперечним.
Похожие страницы: