Вибираємо меблі для ресторану

Вибираємо меблі для ресторану: на заздрість - конкурентам, на радість - гостям Підприємства громадського харчування переживають в наші дні черговий бум популярності. Незважаючи на серйозну конкуренцію, раз у раз відкриваються нові кафе, їдальні, бари і ресторани. Цей процес нескінченний, тому шанс почати успішний бізнес в сфері громадського харчування є у кожного, хто відчуває в собі сили зробити це краще за інших. Для початку варто визначитися, яку нішу ринку ви хочете зайняти. Найвищу сходинку в ієрархії підприємств громадського харчування займає, звичайно, ресторан. Тут найширший асортимент складних страв: оригінальні, замовлені і фірмові, закуски, салати, десерти, вишукана випічка і багатющий вибір алкоголю, коктейлів, прохолодних і гарячих напоїв. Ресторан має на увазі високий рівень обслуговування: всі співробітники, від офіціанта до шеф-кухаря, є професіоналами. Звичайно, такий тип закладів відрізняє і відповідна цінова політика.

Кафе являє собою більш демократичний формат підприємств громадського харчування. Асортимент страв тут обмежений в порівнянні з рестораном. У багатьох кафе допустимо використовувати напівфабрикати і заготовлювати страви про запас, використовуючи заморозку. Відвідувачі кафе розташовують великим вибором алкогольної і безалкогольної продукції. Доступні рішення залежать від рівня закладу - в деяких кафе працюють офіціанти, в інших є лінія самообслуговування. Цінова політика в кафе значно гуманніше, ніж в ресторані. Окремо в цьому ряду підприємств варто бар як заклад, що спеціалізується на продажу алкоголю. У барі ви знайдете великий асортимент алкогольних та безалкогольних напоїв, коктейлів, прохолодних і гарячих напоїв. В якості закуски тут можуть запропонувати стандартний набір простих страв: бутерброди, піцу, а також покупні товари - горішки, чіпси, солодощі та морозиво. Цінова політика диктується рівнем закладу: від цілком демократичною в певних барах до високої - в класичних барах при фешенебельних готелях. Яка меблі необхідна для закладів громадського харчування Для кафе і ресторанів найважливіше значення в справі залучення клієнтів має меблі.

Головними елементами інтер'єру є столи і стільці. Стіл - центр уваги і опора вашої трапези. Залежно від форми і стилістики столу підбираються стільці, а потім і додаткові предмети інтер'єру. Ще одна важлива категорія - це м'які меблі для кафе і ресторанів. Це дивани та крісла з різними варіантами оббивки з натуральних або синтетичних матеріалів, на дерев'яному або металевому каркасі. Нерідко м'які меблі доповнюється подушками. На окрему увагу заслуговує такий елемент інтер'єру, як барна стійка. Без неї не обходиться жоден бар, а найчастіше стійки можна побачити і в кафе, і в ресторанах. Барна стійка одночасно є і зоною розсадження відвідувачів, і робочим місцем бармена, а також служить інструментом стимулювання зростання продажів. Крім того, в кафе і ресторанах є чимало нейтральної меблів для забезпечення роботи персоналу: серванти, тумби, станції офіціантів, підсобні столи, сервіровочні столики на колесах, візки для брудного посуду. У кафе самообслуговування не обійтися без індивідуальної лінії роздачі. Ну і, нарешті, обов'язкове місце в інтер'єрі підприємств громадського харчування займають гардеробні зони і вішалки, нерідко використовуються різні ширми, декоративні перегородки і інші елементи декору.

Вимоги до меблів для залів ресторанів, барів і кафе Як правильно вибрати меблі для барів і ресторанів? Безумовно, інтер'єр громадських місць для прийому їжі має багато схожого з оформленням домашньої їдальні. Адже неспроста девізом більшості кафе і ресторанів служить фраза: «Почувайтеся як вдома!» Однак меблі для кафе і ресторанів повинна бути не тільки красивою, але і міцною, оскільки інтенсивно експлуатується з великими навантаженнями. Перш ніж купити меблі для кафе і ресторанів, варто ознайомитися з головними вимогами, викладеними в державних стандартах. В першу чергу, меблі повинна бути зручною і функціональною. З точки зору зручності, вона повинна відповідати антропометричним вимогам по висоті столу і стільця, глибині і ширині сидіння, куту нахилу спинки. Функціональність меблів визначається її використанням за прямим призначенням. Наприклад, саме це пояснює той факт, що банкетні столи мають більшу площею стільниці в порівнянні з іншими видами столів - повна сервіровка і розміщення широкого асортименту страв вимагає багато місця.

Похожие страницы: