​Переваги зернової кави і види його обсмажування

Переваги зернової кави і види його обсмажування

Одного разу спробувавши смак напою, приготованого з кавових зерен, людство не змогло відмовити собі в задоволенні насолоджуватися його ароматом і палючої гіркотою, розведеної молоком, вершками, карамеллю або коньяком. За роки свого існування кавова індустрія досягла істотного прогресу, але не дивлячись на це, як і раніше найсмачнішим вважається зернова кава. Він виглядає дуже апетитно - у вигляді довгастих зерен коричнево-золотистого кольору, які мають неперевершений аромат. Щоб вони не втратили свій унікальний запах, зберігати їх потрібно в герметичній упаковці.

Вы можете заказать и купить зерновой кофе вкусный и ароматный по самой выгодной и доступной цене, без накруток и переплат.

Види зернової кави і його особливості

На сучасному ринку представлено два основних кавових сорти: робуста і арабіка. У зернах найчастіше продається арабіка, яка відрізняється м'яким, приємним смаком і насиченим ароматом. Робуста зазвичай виступає в якості добавки або пропонується покупцям вже в молотом вигляді. У зернах цей вид кави заварюють справжні гурмани і шанувальники напою з яскраво вираженими смаковими властивостями. Придбати натуральний свіжообжарену кави в зернах будь-якого сорту можна на сайті.

Серед переваг зернової кави, завдяки яким він користується популярністю у всьому світі, можна виділити наступні:

великий вміст кофеїну;

яскраво виражений аромат і смак;

можливість приготування з використанням кавомашини;

отримання напою, багатого на вітаміни і мікроелементами.

Для правильного приготування натурального продукту необхідні спеціальні аксесуари. Вони відмінно виручать, якщо немає можливості користуватися кавоваркою. Її можна замінити сифонной або гейзерній кавоваркою. Корисними аксесуарами в арсеналі кофемана виявляться спеціальні ваги, чайник для заварювання, воронка-фільтр і т. Д.

Обжарка кавових зерен

Технологія обробки натуральних зерен кави передбачає їх обсмажування, яка буває світлою, універсальної, італійської та темної. Світла обсмажування застосовується для сортів арабіки, яка була зібрана на високогір'ях Кенії і Ямайки.

Універсальна обсмажування буває першого та другого ступеня. В результаті такої обробки зерна набувають темний колір, а напій на їх основі виходить ароматним, мають збалансовану тягучість, з легкою гіркуватістю.

Темна обжарка сприяє максимальному випаровуванню вологи. Сировина, яке піддавалося такій обробці, найчастіше додають в різні купажі для додання різноманітності палітрі смаку.

Італійська обсмажування застосовується під час підготовки зерен, що підходять для приготування еспрессо.

Похожие страницы: