Як виробляють вино в Грузії
На даний момент в Грузії зареєстровано понад 200 винзаводів, але реально працює і виробляє вино набагато менше. Дедалі більшого розвитку отримують фермерські господарства, де виробляють «біологічне» вино з винограду, вирощеного при мінімальній обробці хімікатами.
Грузия — родина неповторимых вин, характер которых формирует не только уникальный сортовой состав, но и национальная технология производства. Поэтому купить грузинское вино - значит насладиться неповторимым вкусом и ароматом напитка.
З 30-х років 19-го століття в Грузії застосовується європейський спосіб виробництва вина. З ним грузинських виноробів познайомив видатний державний діяч Князь Чавчавадзе. Саме в його маєтку в Кахетії недалеко від Телаві вперше за цією технологією стали виробляти біле вино Цинандалі і червоне вино Мукузани.
Основна відмінність технології від кахетинської полягає в бродінні виноградного соку без мезги, в той час, як в кахетинської традиції виноробства виноградний сік бродить разом з кісточками, гілочками і шкіркою.
Сьогодні ці технології часто поєднуються. Виноградний сік може почати бродити в квеврі, а далі визрівати в дубових бочках. Вино, вироблене тільки в квеврі, продається зі спеціальними написами на етикетках.
Виноградарству і виноробству сьогодні приділяється величезне значення. Професійні фахівці і досвідчені сомельє з року в рік працюють над поліпшенням якості грузинського вина, гідності якого все більше оцінюють на міжнародних ринках.
У турі по Кахетії Ви не тільки зможете продегустувати червоні і білі грузинські вина, вироблені по кахетинській, європейській та комбінованій технологіям, відчути різницю і оцінити смак вина, але і познайомитися з технологіями промислового і домашнього виробництва вина в ході екскурсії.
Похожие страницы: