Все включено, або Як не стати заручником шведського столу
Подорожі дарують новий досвід, розширюють горизонти, призводять до нашого життя нових цікавих людей. Але є у них ще одну перевагу. У подорожі люди часто знімають з себе всі свої буденні зобов'язання. І не тільки ті, які нав'язують їм роботодавці або суспільство, а й ті, які вони самі вважають для себе корисними. Наприклад, обмеження в їжі. Ну, а харчування за системою «все включено» в рази погіршує відмова від обмежень, що чревато набором декількох зайвих кілограмів в період відпустки. Як же не стати заручником шведського столу і приїхати додому не тільки відпочив, але і струнким?
Сьогодні, на відміну від 19 століття, шведським столом вже нікого не побачиш. Він широко поширений по всьому світу і заслужено користується популярністю. Шведський стіл - це швидко, зручно, практично і часто дешевше, ніж повноцінне обслуговування. Такий вид харчування зручний як кухарям, так і клієнтам. Але є у нього одна підступна особливість: здається, що якраз шведський стіл за системою all inclusive дає можливість відбити всі гроші віддані за путівку або заплачені за проживання в готелі. І зупиниться буває дуже складно.
Такий неконтрольований обжерливість викликано зовсім не сильним почуттям голоду, а особливостями психології людини, і тому з цим можна боротися. Але, як не крути, не вийде повністю забути про всі обмеженнях.
Отже, головне - не поспішати. Перед тим, як накладати собі на тарілку все, що Ви бачите, огляньте всі представлені страви на столі. Можливо, Ви побачите щось, чого б Вам хотілося саме зараз. І таким чином, не будете накладати те, що просто апетитно виглядає.
Беріть маленькі або середні тарілки. У маленьку посуд поміститься менше їжі, ніж у велику, відповідно, з'їсте Ви менше.
Не бійтеся, що якесь блюдо більше не повторитися. Як правило, все повторюється через 2-3 дня, тому Ви в будь-якому випадку встигнете спробувати все.
Смакуйте їжу, розсмакують її, їжте повільно. Так Ви швидше насититеся і краще відчуєте смак національних страв.
Скільки б смачного не було, намагайтеся починати трапезу з овочів.
Столик в залі вибирайте той, який знаходиться найдалі від рядів їжі. Це допоможе скоротити кількість походів за додатковою порцією. Взагалі, походів повинно бути не більше 3: за овочами, за м'ясом, за десертом.
Не зловживайте десертами. Одного, максимум двох буде достатньо.
Намагайтеся харчуватися так само, як і вдома, просто замість звичних страв, вибирайте місцеві традиційні. Тоді Ви нічого не упустите з місцевої культури, але і не перетворитеся на колобка.
Психологи стверджують, що переїдання за системою «все включено» походить від того, що відпочиваючі отримують мало нових вражень і емоцій, проводячи майже весь час в готелі, і вони їх заповнюють їжею. Тому частіше ходіть на екскурсії, виходьте в місто, займайтеся спортом або грайте в рухливі ігри. Активне проведення часу істотно скоротить ризик переїдання.
Пам'ятайте, що відправилися в подорож Ви не для того, щоб з'їсти якомога більше, а для того, щоб світ подивитися і отримати задоволення від відпочинку. Цим і займайтеся. А шведський стіл від Вас нікуди не втече.
Похожие страницы: